13. lokakuuta 2010

Mitä on Totuus?


Auringonlaskussa näin Totuuden. Kirkkaan punaisessa, keltaisessa, vihreässä ja sinisessä Maailma oli kaikki se, mikä Maailma voi olla. Jopa haalean punaisessa, keltaisessa, vihreässä ja sinisessä Maailma oli kaikki se, mikä Maailma voi olla. Jokaisessa auringonlaskussa näen Totuuden, koska aurinko laskee uutena joka ilta.



Kaikki se mitä tiedän, laitan syrjään kun mietin Totuutta. Mitä on Totuus? Totuus on elävää, uutta, se täytyy oivaltaa hetki hetkeltä. Totuus ei ole kirjaan kirjoitettu tai laissa määritetty. Totuutta ei voi toistaa tai kokea uudestaan, sillä ei ole jatkumoa. Se ei myöskään ole ajattelun taso tai tietty piste, jota kohden mieli voi kehittyä tai kasvaa. Mitä tarkoitan kun sanon että laitan syrjään kaiken mitä tiedän kun mietin Totuutta? Kaikki mitä tiedän, perustuu muistoihin, asioihin menneisyydessä – oli se sitten kymmenen vuotta sitten tai eilen. Ajatus, joka perustuu kokemukseen, on aina tulos menneisyydestä, eikä uusi voi tällöin koskaan tulla koetuksi. Voimmeko löytää tai kokea mitään uutta etsimällä? Jos uusi on vanhan projektio, silloin se on vain vanhan muutettu jatkumo. Menneisyys on kaiken tunnistettavuuden pohja ja kaikki mikä on tunnistettavissa, ei ole uutta ja silloin kaikki mitä on etsitty, on jo tiedetty.  Mieli, joka on kiinnittynyt näihin perinteisiin ja koettuihin kokemuksiin, ei ole kykenevä näkemään Totuutta.

Emme koskaan pysähdy tutkimaan koko nykyisyyden sisältöä - olemme aina toteuttamassa tulevaisuuden unelmia, tai kuolleista menneisyyden muistoista valitsemme parhaan ja elävöitämme sen. Me takerrumme siihen mitä on ollut tai heijastamme sen huomiseen ja näin nykyisyys on jälleen sutattu yli.

Ota hetki ja pysähdy miettimään nykyisyyttä. Mikä on totta ja mikä jotain joka on joskus ollut totta. Ja muista; olla vapaa ei ole olla vapaa jostakin.

1 kommentti:

  1. Niin, ollaan vapaita johonkin :)

    "Ota kaikki mitä minulla on. Ota se minkä pelkään menettäväni ja mitä pelkään jääväni vaille. Olen valmis jatkamaan ilman turhia taakkoja. Vie minulta kaikki mikä estää minua elämästä tässä ja nyt."

    Terveisiä nykyhetkestä sinne nykyhetkeen! Tuula

    VastaaPoista