Vallitseva ajatusmaailma niin täällä, kuin Suomessa, kuin Amerikassa, kuin Kiinassa kuin missä tahansa, on tämä; ”Niin kauan kun se ei tapahdu minulle, sillä ei ole väliä”. Kipu on kipua maarajoista, ilmatilasta tai hallinnosta huolimatta. Rajoja rajoja rajoja. Sotilaat taistelevat Oman Maansa puolesta, puolustavat Omiaan. Mitä hiton Omiaan? Sotilaat ja hallintoko omistavat kaikki asukkaat ja heidän elämänsä? Luuletko että Oma Maasi on kaikki mikä merkitsee? Luuletko että jos kaikki tuhotaan Oman Maasi rajojen ulkopuolella, elämäsi jatkuu ennallaan? Ja miten toisen elämä eroaa toisen elämästä, mikä ero on Sinun hyvinvoinnilla ja naapurisi hyvinvoinnilla? Hengitämme kaikki samaa ilmaa, kehomme toimii samalla tavalla. ”Laki on kaikille sama”- sanotaan, miksi laki sitten muuttuu kun ylitämme kuvitteellisen rajan valtioiden välillä? Ei se silloin ole kaikille sama. Eikä se ole sama edes valtion rajojen sisällä joten miksi vaivautua edes kuvittelemaan niin. Laki on tehty epärehellisille ihmisille, jos olet rehellinen, tarvitsetko lakeja?
Jos puolustat omaa siskoasi, veljeäsi tai lastasi kipua vastaan, miksi et puolusta myös muita joita sattuu? Miksi rajoitat rakkautesi ja intohimosi ihmisiin jotka tunnet? Tai mikä pahinta, miksi rajoitat sen koskevan vain sinua itseäsi? Mikä ajaa sinut tekemään sen valinnan että ”niin kauan kun en näe tai kuule, sitä ei tapahdu, niin kauan kun en tiedä siitä, en välitä”? Miksi ajattelet että tiedät vain sen minkä tiedät? Ja jos tiedät, miksi et tee asialle mitään? On turha väittää että ”en tiennyt” koska se ei ole totuus. Esimerkki: Tiedät että jos hyppäät lentokoneesta ilman laskuvarjoa, todennäköisesti kuolet, joten valitset toisin. Tiedät että jatkamalla elämistä nykyisellä tahdilla, kulutamme Maan loppuun kahdessakymmenessä vuodessa, miksi et valitse toisin? Kuulet joka päivä naapurin hakkaavan vaimoaan, etkö tiennyt? ”Pidän huolta omista asioistani, en halua puuttua muiden asioihin” eikö niin… ”En tiedä mitä voin tehdä, joten en tee mitään”. ”Kai joku muu siihen puuttuu”. ”Ei ole minun asiani”. ”En voi muuttaa asioita”. ”Jokanen hoitakoon suhteensa miten hoitaa”. Jep, melkein 27 000 rekisteröityä pahoinpitelyä Suomessa tammikuusta syyskuuhun 2010. 27 000 suhdetta hoidettuna miten hoidettuna.
Herätys.
Ja tietysti se tärkein; ”Ei yksi ihminen voi muuttaa asioita” ahaa… Mietitäänpä hetki. Kuka aloitti orjakaupan vastustamisen Englannissa 1800-luvulla? Kuka aloitti kommunismin ajamisen Kiinassa? Kenen idea oli murhata kaikki juutalaiset toisen maailmansodan aikana? Kenen idea oli perustaa Amnesty, Greenpeace, Sea Shepherd? YKSI IHMINEN. Se, että liikettä tai ideaa on ajamassa tuhansia muita, ei ota pois sitä tosiasiaa, että sen pani alulle YKSI IHMINEN, YKSI AJATUS. Joten miten niin yksi ihminen ei voi muuttaa asioita… Valehtelet jälleen itsellesi ja väistelet velvollisuuttasi. Tahdot lapsiesi ja lastenlastesi nauttivan elämästä samalla tavalla kuin sinä nautit, joten mieti hetki; miten he voivat sen tehdä jos sinä tuhoat kaiken ennen kuin he ehtivät edes avata silmänsä.
On meidän velvollisuutemme herätä ja muuttaa asioita. Valinnat, joita kansat tekivät viisikymmentä vuotta sitten näkyvät tämän päivän maailmassa. Valinnat joita me teemme tänään, näkyvät viidenkymmenen vuoden kuluttua – sillä ehdolla että maailma on enää olemassa. Jokaisen on itse muutettava käyttäytymistään, jokaisen on yksilönä muutettava omia asenteitaan jotta asiat muuttuvat isommalla mittakaavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti